AMSTERDAM - Paula Abdul zal niet langer aan de jurytafel van American Idol aanschuiven. De zangeres heeft dinsdag via Twitter bevestigd dat ze stopt met de populaire talentenjacht.

"Met pijn in mijn hart heb ik besloten om te stoppen met American Idol", schrijft de 47-jarige Abdul op haar Twitterpagina. "Ik zal het missen om betrokken te zijn bij alle nieuwe talenten, maar nog het meest om deel uit te maken van een show die vanaf de eerste dag een internationaal fenomeen is geworden."

De televisiepersoonlijkheid voegt daaraan toe dat ze de waardering, liefde en support die ze gedurende haar jurytijd heeft gekregen erg zal missen. "Ik kan zonder twijfel zeggen dat ik de beste fans van de hele wereld heb. Ik hou van jullie allemaal."

Kwetsend

Waarom Abdul plotseling stopt is niet bekendgemaakt. Donderdag zou ze weer aan het werk gaan. Vorige maand werd wel bekend dat er nog geen contract voor haar klaar lag voor het negende seizoen. Haar manager liet toen weten dat "raar en onnodig kwetsend" te vinden.

Affaire

Abdul was sinds 2002 betrokken bij American Idol. In 2005 kwam ze in opspraak nadat een van de deelnemers onthulde een relatie met haar te hebben gehad. Abdul zou de jongen in het geheim aanwijzingen hebben gegeven. De deelnemer won de talentenjacht uiteindelijk niet, maar schopte het wel tot de finale. Abdul heeft deze affaire altijd ontkend.