ROME - Barbara Berlusconi, de 25-jarige dochter van Silvio Berlusconi, heeft geen goed woord over voor het gedrag van de 72-jarige premier van Italië.

Ze vindt dat Berlusconi zich in zijn privéleven moet houden aan de normen en waarden die hij als politicus propageert. Dat zegt Barbara Berlusconi in een interview met het tijdschrift Vanity Fair.

''Ik was geschokt'', zei ze in een reactie op de omstreden relatie tussen haar vader en het 18-jarige model Noemi Letizia en zijn omgang met prostituees.

Kritiek

Het is voor het eerst dat een kind kritiek uit op Berlusconi's escapades. Barbara is een van de drie kinderen die Berlusconi kreeg met zijn vrouw Veronica, die een scheiding aanvroeg nadat het schandaal uitbrak in mei.

De twee kinderen uit Berlusconi's eerste huwelijk bekleden belangrijke posities in het zakenimperium van Berlusconi. Zij spraken eerder steun uit voor hun vader.

Populariteit

Het schandaal heeft overigens slechts beperkte gevolgen voor de populariteit van de politicus. Volgens de laatste peilingen steunt bijna de helft van de Italianen Berlusconi nog altijd.