AMSTERDAM - Beyoncé en Lady Gaga hebben elk negen nominaties voor de MTV Video Music Awards in de wacht gesleept. De dames komen het vaakst voor op de lijst van genomineerden, maakt de muziekzender dinsdag bekend. Britney Spears maakt kans op zeven beeldjes.

De ontknoping van de strijd tussen Beyoncé's 'Single ladies' en Lady Gaga's 'Pokerface' vindt plaats op 13 september. Dan worden de MTV Video Music Awards (VMA) voor de 26e keer uitgereikt.

Beide dames zijn in hun nopjes met de vele nominaties. "Ik vind het spannend en voel me vereerd", reageert Beyoncé op het nieuws.

Ook Lady Gaga voelt zich vereerd, de zangeres bedankt MTV voor de rol die de muziekzender heeft gespeeld in de ontwikkeling van de videoclips.

Britney Spears

Ook Britney Spears kan tevreden naar de nominatielijst kijken. De popprinses maakt volgende maand kans op zeven beeldjes.

De heren zijn dit jaar minder nadrukkelijk aanwezig. Eminem en Kanye West sleepten ieder twee nominaties in de wacht. Fans kunnen vanaf dinsdag tot 13 september op hun favoriete video stemmen.

Eerder maakte de muziekzender bekend dat Taylor Swift, Pink, Green Day en Muse op zullen treden tijdens de awarduitreiking. De beeldjes worden uitgereikt door onder meer Katy Perry en Ne-Yo.