AMSTERDAM - Gerard Joling is moe van alle ophef rondom het nummer 'Engel van de Nacht', dat eerder door de Toppers werd gezongen. "Ik heb er de kracht niet meer voor om me te verdedigen", zei Joling dinsdag grappend.

Joling is van plan om zijn megaconcert in Spaarnwoude te openen met dit veelbesproken nummer. De inzet van de ruzie tussen Geer en Goor was het nummer 'Angel of the night'.

De Toppers namen het nummer mee naar het Nationale Songfestival, maar gingen met 'Shine' naar het Eurovisie Songfestival. Joling heeft volgens Gordon achter de rug van de Toppers om een Nederlandse versie van het nummer opgenomen.

Onzin

Joling doet dit af als onzin. Edwin van de Hoevelaken, de schrijver van het nummer, had Joling zelf gevraagd of hij een nieuwe versie van het nummer wilde opnemen, zo beweert de ex-Topper.

"Liedjes zijn er om gezongen te worden", lichtte de zanger toe. "Dit gebeurt zo vaak in de muziekindustrie."

Gordon

Joling is klaar met het geruzie met zijn voormalige collega Gordon. "Het komt vooral van zijn kant. Ik doe er niet meer aan mee."

De twee kwamen elkaar nog wel eens tegen maar Gordon draaide zich toen resoluut om, vertelde de ex-Topper.

Joling verwees op zijn beurt subtiel naar dit nummer door tijdens de perspresentatie van zijn megaconcert een entree te maken, terwijl hij omringd werd door meisjes met engelenvleugels op hun rug.

Solocarrière

Joling is blij dat er iets van zijn solocarrière over is. "Niets ten nadele van de Toppers want die hebben mij heel veel gebracht."

"Het is alleen heel fijn dat mijn afgelopen concert in december drie keer was uitverkocht en dat er twintigduizend mensen komen bij mijn aankomend concert. Dat voelt gewoon heel erg goed."

Richting

De ex-topper gaat voorzichtig een andere richting op in zijn muziek. "Mijn nieuwe nummer is meer pop. Het blijft Joling, maar het is volgens mij wat steviger."

Of zoals Patricia Paay het zegt: Gerard Joling is moving on: "Joling blijft zich vernieuwen."