AMSTERDAM - De 30-jarige zoon van Michael Douglas, Cameron, is vorige week opgepakt. Hij zou een grote hoeveelheid crystal meth, versterkte speed, hebben willen verkopen aan een undercoveragent.

Dat melden diverse Engelstalige media. De drugs zouden een straatwaarde van ruim twaalfduizend euro hebben vertegenwoordigd.

Cameron werd vorige week dinsdag in de kraag gevat in een luxueus hotel in New York. Hij liep tegen de lamp tijdens een undercoveractie van de politie en het federale onderzoeksbureau Drug Enforcement Administration (DEA).

Val

Volgens de entertainmentwebsite Radar Online liep Cameron in een val van de politie. Een anonieme bron vertelt hoe een informant van de DEA zich voordeed als klant. "De informant zei dat hij een grote hoeveelheid crystal meth wilde kopen. Hoewel Cameron volgens hem niet helemaal helder was, beloofde hij wel dat hij de drugs zou leveren."

Dealen

Onduidelijk is of de drugs ooit in New York zijn aangekomen. Volgens de bron was de speed afkomstig uit Los Angeles, vanwaar Cameron zou dealen. Ook vanuit Miami zou de zoon van de bekende acteur in drugs hebben gehandeld.

Cameron wordt niet voor het eerst in verband gebracht met verdovende middelen. In 2007 werd hij al eens opgepakt nadat een injectiespuit met vloeibare cocaïne in zijn auto was gevonden.

In februari werd Cameron uit zijn woning in Los Angeles gezet, omdat hij de huur niet betaalde. De huisbaas zei dat het huis vol lag met drugs en toebehoren.

Cameron Douglas gearresteerd