AMSTERDAM - Jim Bakkum is er niet het type voor om uit de band te springen. Rare dingen doen is aan hem niet besteed. "Ik heb nooit de behoefte gehad om te rebelleren. Ik ben zelfs bijna degelijk", zo zegt de 21-jarige musicalster.

Drugs zijn niets voor hem en ook de drank laat hij meestal staan. "Ik drink bijna nooit. Er staat meer yoki-drink in mijn koelkast dan drank", aldus Bakkum in het tijdschrift.

Aan drugs heeft de zanger al helemaal geen behoefte. "Ik heb een keer een hijsje van een joint genomen, maar daarna nooit meer."

Cocaïne

Bakkum zegt het vooral aan zijn ouders te danken te hebben dat hij niet is ontspoord, nadat hij op zijn vijftiende bekend werd door het talentenprogramma Idols. "Mijn vader heeft me de eerste anderhalf jaar begeleid en met beide benen op de grond gehouden. Hij hield me van de foute feestjes weg. Iemand bood me eens cocaïne aan, die vent is er toen uitgezet."

De musicalster heeft niet het gevoel dat hij iets gemist heeft. Wel meent Bakkum dat hij door alles wat hij heeft meegemaakt sneller volwassen is geworden dan zijn leeftijdsgenoten.

"Ik sta nu met beide benen op de grond en ik ben carrièrematig heel bewust. Ik zeg niet op alles meteen ja, maar denk na over wat bij me past."

Opvallend

Bakkum heeft al een tijdje een relatie met collega-musicalster Bettina Holwerda (30). Het leeftijdsverschil maakt voor hem niet uit. "Mijn vriendin is acht jaar ouder, dat is wel opvallend. Ik weet niet wat het is. Het leeftijdsverschil is nooit een blokkade geweest."

Hairspray

Sinds deze week is Bakkum druk met de repetities voor 'Hairspray'. In de musical speelt hij het tieneridool Link Larkin. Op 27 september gaat 'Hairspray' in Rotterdam in première.