HILVERSUM - De cabaretvoorstelling over Jezus, die de EO bij nader inzien toch niet uitzendt, krijgt onderdak bij popzender 3FM. Dat heeft 3FM-dj Michiel Veenstra dinsdag laten weten.

De EO vroeg cabaretier Guido Weijers een conference te maken over Jezus, onder de noemer 'Loopt een man over het water...'

Het initiatief zorgde voor zoveel commotie in de media en bij de EO-achterban dat de omroepleiding het plan voor de tv-uitzending voortijdig stopzette.

Weijers had echter al het nodige voorwerk verricht. Daarom mag hij in een uitzending van Veenstra zijn grappen vertellen. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend, want Weijers gaat eerst op vakantie.

Kwetsen

De EO liet maandag weten het programma te schrappen omdat het mensen niet nodeloos wil kwetsen.

Het programma leidde tot onbedoelde effecten. Mensen dachten dat er alleen maar grappen over God zouden worden gemaakt, terwijl de EO streefde naar een open gesprek met God. We constateerden dat we het doel niet meer zouden halen en hebben besloten te stoppen'', aldus een woordvoerder van de EO.

Hij bevestigt dat EO-leden het omstreden programma aangrepen om hun lidmaatschap op te zeggen, maar wil niet zeggen hoeveel leden de omroep heeft verloren. ''Naast positieve reacties zijn er absoluut opzeggingen binnengekomen van diverse stromingen binnen de achterban.''