NEW YORK - Griffin O'Neal heeft in een interview in de Amerikaanse tv-show Larry King Live zijn vader Ryan O'Neal door het slijk gehaald. Hij beschuldigde de Amerikaanse acteur van geweld, drugsgebruik en vreemdgaan, aldus nieuwszender CNN dinsdag.

Griffin is de zoon van O'Neal en diens ex-vrouw Joanna Moore. Hij zei in de uitzending maandagavond (Amerikaanse tijd) dat zijn vader niet trouw was geweest aan zijn vriendin Farrah Fawcett, die eind juni aan kanker overleed.

Volgens Griffin herkende O'Neal zijn dochter Tatum, Griffins oudere zus, niet op de begrafenis van Fawcett en vroeg hij haar om een drankje. Griffin zelf mocht van zijn vader niet op de begrafenis komen.

Gevangenis

De andere kinderen van O'Neal - naast Tatum en Griffin heeft hij nog twee zonen, Patrick en Redmond - waren wel aanwezig. Redmond mocht de gevangenis kortstondig verlaten om de begrafenis bij te wonen.

O'Neal had sinds 1982 een (knipperlicht)relatie met Fawcett, de moeder van Redmond. De acteur is volgens Griffin verantwoordelijk voor de drugsproblemen van Redmond.

Hij zou regelmatig hebben gefeest met zijn jongste kind. O'Neal zou het ook met andere vrouwen hebben gedaan, toen hij een relatie met Fawcett had.

Schieten

De heftigste beschuldiging is misschien nog wel dat de 68-jarige O'Neal zijn oudste zoon zou hebben proberen neer te schieten. De 44-jarige Griffin en zijn vrouw zouden gewond zijn geraakt, toen O'Neal hen met een kachelpook aanviel.