AMSTERDAM - De voormalige manager van Paris Hilton werkt aan een boek over zijn werkzaamheden voor de hotelerfgename.

Jason Moore probeert zijn verhaal te slijten bij diverse uitgeverijen, schrijft The New York Daily News.

Moore stond de blonde socialite jarenlang bij en hielp met de opbouw van haar carrière.

Boekje open doen

Het boek 'Controlling chaos' moet gaan over de manier waarop Moore 'het blonde hoopje klei omvormde tot een wereldwijd icoon', maar de oud-manager is ook van plan een boekje open te doen over de levensgenieter Hilton.

"Paris was vaak zelf haar grootste vijand", legt Moore uit aan uitgeverijen aan wie hij zijn boek wil verkopen. "Ze maakte een sekstape met haar ex, had katers tijdens fotoshoots, viel overal in slaap en belandde in de gevangenis na een reeks verkeersmisdrijven."

Bekend worden

Volgens Moore hoopte de blondine dat ze internationaal bekend zou worden en in commercials, films en tv-series zou verschijnen. "Ze stond uren voor de spiegel om te kijken van welke kant de paparazzi haar het best konden fotograferen."

Moore en Hilton gingen vorig jaar ieder hun eigen weg, naar verluidt nadat Moore's vrouw erover had geklaagd dat hij te veel tijd aan de blondine besteedde. Moore sprak die berichten tegen en zei dat er verschillende redenen waren om een einde te maken aan de samenwerking.

Juridische problemen

Hilton was niet bereikbaar voor commentaar, maar een van haar woordvoerders reageerde volgens The New York Daily News niet bepaald vrolijk op het nieuws.

Een vriend van het rijkeluiskind durft alvast te stellen dat het boek er nooit zal komen vanwege de vele juridische haken en ogen.