AMSTERDAM - William Spaaij is de vaste vervanger van Jim Bakkum in Hairspray. Bakkum speelt de rol van tieneridool Link Larkin in de musical, die 27 september in Rotterdam in première gaat.

Dat maakte een woordvoerder van producent V&V Entertainment maandag bekend bij de presentatie van Hairspray.

Spaaij (Fame, Footloose) krijgt geen vaste dagen. Hij treedt alleen op als zijn collega ziek is of om een andere reden niet kan optreden.

De musicalster werd onlangs nog bekroond met een Musical Award voor zijn hoofrol in Footloose. Hij is na de zomer te zien in de verlenging van de musical Piaf, speelt volgend voorjaar in Mary Poppins en vertolkt in het najaar van 2010 de hoofdrol in Amerika Amerika van Jos Brink en Frank Sanders.

Mollige bakvis

De musical Hairspray is gebaseerd op de gelijknamige film van regisseur John Waters uit 1988. Het verhaal speelt in de jaren zestig en draait om de mollige bakvis Tracy Turnblad (Esmee van Kampen), die ervan droomt op televisie door te breken als danseres.

Als haar dat lukt, ontpopt zij zich als verwoed voorvechtster van de rechten van de onderdrukte zwarte Amerikanen.

Jim Bakkum

Jim Bakkum onthulde maandag naast zijn musicalwerk ook graag in films te willen spelen. Hij ziet het wel zitten om de Johnny Depp van de lage landen te worden.

De ex-Idol zou het liefst een verrassend personage voor zijn rekening willen nemen. "Johnny Depp vind ik een goed voorbeeld, hij kiest alleen maar bijzondere rollen uit", licht de zanger toe.

Presentatie cast Hairspray