AMSTERDAM – Jude Law wil een vaderschapstest om te kijken of de baby, waarvan zijn ex-vriendin Samantha Burke in verwachting is, wel echt van hem is.

De 36-jarige acteur beloofde eerder er te zijn voor moeder en kind ondanks het einde van de relatie. Maar Law vertelde tegen vrienden dat hij honderd procent zeker wil zijn, aldus de Britse krant The Daily Mail.

De familie van Burke reageerde woedend. Zij stellen dat hij zeker weten de vader is en dat zijn gedrag niet aan de verwachtingen van een Engelse gentleman voldoet.

Complicaties

“Om te zeggen dat deze familie woedend is op die man is een understatement”, aldus oma Burke. “We hebben het gevoel dat hij gebruik heeft gemaakt van Samantha.”

Een test tijdens de zwangerschap is mogelijk, maar kan zorgen voor complicaties bij het kind. Samantha Burke heeft dan ook gezegd dat de DNA-test pas zal worden gedaan als de baby geboren is.

Geld

Een vriend van Law legt uit dat de acteur er wel wil zijn voor zijn kind en de moeder: “Hij wil er gewoon zeker van zijn, er zijn genoeg speculaties geweest. Als het kind van hem is zal hij er onvoorwaardelijk zijn.”

Wat ook mee kan spelen in het besluit een vaderschapstest te eisen is het feit dat Burke’s advocaten geld eisen van Law. Voor een acteur die per film enkele miljoenen verdient, kan dit bedrag al snel hoog oplopen.

Het kindje wordt in de herst van 2009 verwacht en zal Sophia gaan heten.