AMSTERDAM - Amy Winehouse heeft een privédetective ingehuurd die moet rondsnuffelen in het leven van haar ex-man Blake Fielder-Civil. De zangeres wil een dossier samenstellen in een poging te voorkomen dat ze haar voormalige liefje geld moet betalen.

Dat meldt de Britse tabloid News of the World op basis van een vriend van Winehouse.

Eerder meldden verschillende Britse media dat Fielder-Civil zes miljoen pond (zo'n zeven miljoen euro) van de zangeres wil.

Naar verluidt is hij ervan overtuigd dat hij de inspiratie vormde voor veel nummers op het album Back to Black uit 2006 van Winehouse.

Uit elkaar

Winehouse zou de nummers hebben geschreven toen het tweetal voor de eerste keer uit elkaar ging. De 25-jarige zangeres trouwde uiteindelijk in mei 2007 in Miami met Fielder-Civil.

Medio juli keurde een rechter de scheiding tussen de twee goed. De scheiding wordt zes weken en een dag na het groene licht definitief.

Blut

Winehouse zou de juridische kosten die haar ex heeft gemaakt voor haar rekening willen nemen, zodat hij niet helemaal blut raakt. Daar staat tegenover dat hij moet afzien van zijn geldeisen.

De 'vriend' beweert dat de familie van Winehouse in een dossier alle problemen die Fielder-Civil de zangeres heeft bezorgd op een rijtje heeft gezet en daar bovenop nog eens de privédetective heeft ingeschakeld.

"Amy wil niet dat Blake ook maar een cent krijgt. Maar hoewel ze hem nu heel erg haat, wil ze niet dat hij in de goot eindigt."