AMSTERDAM - Het optreden van Gordon tijdens het slotfeest van de Amsterdam Gay Pride gaat zondag gewoon door. Dat heeft een woordvoerder van Pro Gay, de organisator van het festijn, laten weten.

Gordon werd zaterdag tijdens de botenparade van de Gay Pride onwel. Hij maakt het inmiddels weer goed, laat zijn woordvoerder weten. "Hij voelt zich weer prima."

Het warme weer en zijn warme pak speelden de als 'Snikkelaas' verklede zanger parten tijdens het festijn. "En hij kan niet zo goed tegen varen", vertelt zijn woordvoerder.

Omstreeks 16.30 uur voelde de 41-jarige zanger zich niet goed worden, waarna een politieboot hem naar een EHBO-post bracht. Vanaf daar werd hij per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een uurtje later mocht hij al naar huis.

Jamai

Gordon treedt zondag met Jamai op tijdens het officiële slotfeest bij de Stopera. Ook onder anderen Mick Harren en Vulcano laten hier van zich horen.

De woordvoerder van Pro Gay maakt zich geen zorgen dat het opnieuw fout gaat met de blonde krullebol. " Het is gelukkig niet zo warm als gisteren, dus op dat vlak kan het niet mis gaan."