JERUZALEM - Madonna heeft haar spirituele zoektocht uitgelegd in Yediot Aharonot, de grootste krant van Israël. De popdiva beschrijft in het vrijdag verschenen artikel hoe ze uitkwam bij het joods-religieuze Kabbalah.

De zangeres zegt dat ze over de hele wereld heeft gereisd, gedineerd heeft met staatshoofden en veel succes heeft bereikt, maar dat ze toch iets miste in haar leven.

''Ik groeide op als katholiek en mijn vader was diepgelovig, maar geen van mijn levensvragen werden ooit beantwoord'', schrijft Madonna in het stuk, dat zowel in het Engels als in het Hebreeuws is gepubliceerd.

De spirituele zoektocht van de 50-jarige popster leidde haar onder andere naar yogacursussen, een studie van het boeddhisme en het taoïsme en het doorworstelen van boeken over de eerste Christenen.

Filosofisch

''Ik leerde veel en raakte erg geïnspireerd, maar ik kon er geen gebruik van maken in mijn dagelijks leven'', schrijft Madonna. Haar religieuze speurtocht eindigde bij Kaballah.

''Ik vond eindelijk een filosofisch systeem dat wetenschap en spiritualiteit combineert.'' Madonna treedt in september in Israël op als onderdeel van haar wereldwijde Sticky and Sweet-tournee.