AMSTERDAM - Voorlopig blijft het nog onduidelijk waaraan Michael Jackson op 25 juni is overleden. De patholoog-anatoom die de officiële lijkschouwing uitvoerde, heeft zijn rapport voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Donderdag zei de lijkschouwer nog te verwachten volgende week zijn resultaten te kunnen presenteren, nadat hij eerder had laten weten de resultaten waarschijnlijk deze week te publiceren.

Nadat hij rechercheurs van de politie van Los Angeles en een officier van justitie had gesproken, zei de lijkschouwer dat er nog meer aanvullend onderzoek moet worden gedaan.

Om wat voor onderzoek het gaat, is niet bekend. De patholoog-anatoom stelde zijn rapport de eerste keer uit omdat hij een toxicologisch onderzoek afwachtte. Donderdag sprak hij niet over een reden voor de nieuwe vertraging.

Doorzoekingen

Zolang er nog geen officiële doodsoorzaak is, gaat de politie uit van een overdosis propofol. Het krachtige, verdovende medicijn zou zijn toegediend door Jacksons lijfarts Conrad Murray.

Dinsdag doorzochten agenten Murray's woning en praktijk in Las Vegas. Een week eerder was zijn onderkomen in Houston, Texas doorzocht.