AMSTERDAM - Twee politiechefs uit de Amerikaanse staat Ohio zijn woensdag aangehouden en weer vrijgelaten. Het duo zou in mei hebben ingebroken bij de draagmoeder van acteurskoppel Sarah Jessica Parker en Matthew Broderick.

De agenten zouden op zoek zijn geweest naar onder meer foto's en voicemailberichten. Die wilden ze doorverkopen aan de roddelbladen.

Draagmoeder Michelle Ross was niet in haar woning toen de politiechefs rondsnuffelden. Waarom de mannen woensdag zijn aangehouden, is niet bekendgemaakt.

Vrijdagochtend (lokale tijd) moeten de mannen voor de rechter verschijnen en krijgen ze te horen waarvan ze worden verdacht.

Woedend

Sarah Jessica Parker liet eerder weten woedend te zijn na de inbraak. "Ik geef veel om haar en ben woedend over de ongekende manier waarop haar privacy wordt geschonden", zei de Sex and the City-ster.

Ross verliet haar huis al voor de inbraak omdat ze werd lastiggevallen. Zo werd haar telefoon afgetapt en haar computer gehackt.

Tweeling

Op 22 juni beviel Ross van de tweeling van het acteurskoppel. Parker en Broderick hebben de twee meisjes Marion Loretta Elwell en Tabitha Hodge genoemd. De 44-jarige Sex and the City-ster en de 47-jarige Broderick hebben drie kinderen.

In 2002 kwam zoon James Wilke ter wereld. Het kereltje werd op natuurlijke wijze verwekt. Dat lukte het acteurskoppel niet nog eens, waarna ze een draagmoeder zochten.