AMSTERDAM - SBS6-presentatrice Ellemieke Vermolen en haar broer Jeremy Vermolen, in het dagelijks leven kok, gaan samen een kookprogramma voor SBS6 maken onder de titel Verrassingschef. Dit maakte het duo donderdag bekend in Shownieuws.

In Verrassingschef overvallen broer en zus nietsvermoedende mensen die een steuntje in de rug verdienen. Ze bereiden vervolgens een maaltijd voor maximaal tien personen en verzorgen ook de afwas.

''Ik ben presentatrice en ga een beetje koken, Jeremy is kok en gaat erbij presenteren'', vatte de blonde SBS-presentatrice het nieuwe kookprogramma samen. Verrassingschef wordt vanaf het najaar uitgezonden bij SBS6.

Kookboek

In 2008 maakten Jeremy (35) en Ellemieke (32) Vermolen al samen een kookboek, Zus & Zo. Van elk gerecht zijn in het boek een simpele en een ingewikkelder culinaire versie opgenomen.

Ellemieke Vermolen trouwde in september met topkok Sergio Herman van het sterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse vestingstadje Sluis, waarmee ze sinds ruim twee jaar samen is. In januari van dit jaar schonk ze hem een gezonde zoon, Noah.