AMSTERDAM - Tienerster Miley Cyrus weet niet alleen haar leeftijdsgenoten in te palmen. Een 53-jarige man uit de Amerikaanse staat Georgia is helemaal hoteldebotel van de 16-jarige actrice en zangeres.

Volgens entertainmentwebsite TMZ loopt zijn verliefdheid zo uit de hand dat Disney, dat Cyrus' tv-serie Hannah Montana produceert, de politie heeft gewaarschuwd voor de man.

Miley stuurt de 53-jarige fan geheime boodschappen via haar tv-show en heeft iets moois met hem. Dat beweerde de fan althans, toen hij op 23 juni werd aangehouden in Georgia. De man zei tegen de agenten dat hij en Miley voor elkaar bestemd zijn en dat hij zich door niets of niemand laat tegenhouden om bij zijn grote liefde te komen.

De 53-jarige zou duizenden foto's en brieven voor het tienersterretje op zijn computer hebben staan en zegt dat hij haar een peperdure diamanten ring heeft gestuurd. Dat Miley weer terug is bij haar ex Nick Jonas, is volgens de fan alleen maar voor de media-aandacht.

Alarmbellen

Toen het verhaal over de arrestatie bij Disney bekend werd, gingen alle alarmbellen rinkelen. Het mediaconcern besloot meteen voor de ster in de bres te springen.

De politie in Mileys woonplaats Los Angeles werd telefonisch gewaarschuwd voor de man. De agenten zijn echter geen onderzoek gestart, maar zeggen op de hoogte te zijn van de situatie.

De 16-jarige Miley Cyrus, dochter van countryzanger Billy Ray Cyrus, is vooral bekend van de jeugdserie Hannah Montana. Daarin vertolkt ze de rol van Miley Stewart, een meisje dat overdag een doodgewone scholier is, maar 's avonds als de populaire Hannah Montana op het podium staat.

De serie wordt in Nederland uitgezonden door Jetix. In april verscheen een filmversie van de serie, waarin Cyrus eveneens te zien is. Het tienersterretje timmert ook aan de weg als zangeres en scoorde met nummers als Start All Over en 7 Things.