AMSTERDAM - Ivan Paulovich moet het de komende twee maanden rustig aan doen. Dat zei hij in een interview met RTL Boulevard. Paulovich kreeg zaterdag een hartinfarct.

Hij is zelf van plan alles anders aan te pakken, vertelde hij vanuit zijn Belgische ziekenhuisbed. "Ik ga er alles aan doen om te voorkomen dat ik hier nog een keer beland."

De in België woonachtige winnaar van de talentenjacht 'So you think you can dance' was de dag voorafgaand aan zijn infarct in het ziekenhuis opgenomen met een longontsteking.

Ivan vertelde maandagavond zelf in RTL Boulevard dat hij een bacterie had opgelopen, die zich in zijn longen had genesteld. De problemen van Paulovich begonnen met een verwaarloosde ontsteking aan zijn knie. Ook zou de danser onvoldoende naar zijn lichaam geluisterd hebben.

Ziekenhuis

Paulovich vertelde woensdag dat hij twee maanden niets mag doen. De 19-jarige danser mocht na twee dagen op de intensive care te hebben gelegen hier weer vanaf, maar ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Ivan is blij dat hij in het ziekenhuis lag toen hij het infarct kreeg. "Als ik thuis was geweest, was de uitkomst heel anders geweest."

Moeilijk

Hij vindt het heel moeilijk in het ziekenhuis te liggen. "Ik ben hier al sinds vrijdag, al bijna een week. Dat is niks voor mij."

Het hartinfarct ziet hij als een teken de zaken anders aan te gaan pakken. "Het is een belangrijk moment om na te denken: wat doe je allemaal? Ik ken duidelijk mijn grenzen niet."