AMSTERDAM - Regisseur Quentin Tarantino heeft in het Duitse Potsdam een straat naar zich vernoemd gekregen. Dat melden verschillende Duitse media.

De straat ligt dicht bij de Marlene-Diettrich-Allee. Dat Tarantino een 'eigen straat' krijgt in Potsdam is een hele eer; normaal gesproken krijgen alleen dode beroemdheden een straat naar zich vernoemd.

Aanleiding voor de vernoeming is de nieuwe film 'Inglorious basterds' van de Amerikaanse cultregisseur, waarvan de opnamen voor een heel groot deel in Potsdam plaatsvonden.

Brad Pitt

'Inglorious basterds' gaat over een jonge Franse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog wraak neemt op een groep nazi's. Onder anderen Brad Pitt en de Duitse actrice Diane Kruger spelen in de film.

'Inglorious bastards' ging dinsdagavond in Berlijn in première. Behalve Tarantino en Kruger verscheen ook Brad Pitt op de rode loper.

Cinemina

Hier bleek dat ook een van de bestbetaalde acteurs ter wereld weleens over zijn eigen tong struikelt. De geliefde van actrice Angelina Jolie had nogal moeite met het uitspreken van het Engelse woord voor bioscoop, zo bleek.

"Weet je, Tarantino is een eigen term geworden in cinemina, cimena, cimena, cinema." Om daaraan toe te voegen dat hij een beetje last had van een jetlag.

Brad Pitt in Berlijn