LAS VEGAS - De politie heeft dinsdag opnieuw een inval gedaan bij de lijfarts van wijlen Michael Jackson, ditmaal in diens woning in Las Vegas. Agenten hebben mobiele telefoons en de harde schijf van een computer meegenomen.

De huiszoeking bij Conrad Murray volgt amper een week na de inval in diens kantoor in Houston.

Hoewel de privé-dokter niet officieel als verdachte is aangemerkt, liet zijn advocaat toen weten dat de politie op zoek was geweest naar bewijs voor doodslag.

Drugsautoriteit DEA wilde dinsdag slechts kwijt dat zij naar documenten zocht. Volgens de advocaat was het politie en DEA specifiek te doen om medische dossiers van Jackson, zowel onder zijn eigen naam als onder de diverse valse namen die hij gebruikt zou hebben om aan medicijnen te komen.

Medewerking

Een anonieme bron die volgens CNN dichtbij het onderzoek staat, heeft gezegd dat de arts Jackson een overdosis Propofol heeft toegediend, een krachtig narcosemiddel dat normaal gesproken alleen in operatiekamers wordt gebruikt.

Uit toxicologisch onderzoek, waarvan de resultaten later deze week worden verwacht, moet blijken of de zanger inderdaad een hartstilstand kreeg na gebruik van het middel.

Conrad Murray was aanwezig tijdens de huiszoeking, die ongeveer vier uur duurde. De politie heeft zich tot dusver tevreden betoond over zijn medewerking.