AMSTERDAM - Farrah Fawcett heeft in 2007 haar testament aangepast, kort nadat ze te horen had gekregen dat de kanker was uitgezaaid naar haar lever.

Dat schrijft de Britse krant The Daily Mail. De Charlie's Angels-actrice, die 25 juni overleed aan anale kanker, laat haar fortuin van bijna zeven miljoen euro grotendeels na aan haar zoon Redmond. De ziekte werd in 2006 geconstateerd.

The Daily Mail schreef zaterdag al dat Fawcetts partner Ryan O'Neal achter het net vist. Vlak voor haar dood verloofde Fawcett zich met de 68-jarige acteur.

Van een trouwerij is het echter nooit gekomen, volgens O'Neal om de doodeenvoudige reden dat daar geen tijd meer voor was.

Drugsdelicten

Het testament schrijft voor dat twee executeurs worden benoemd die Fawcetts miljoenen gaan beheren. Zij moeten Redmond maandelijks een bedrag geven waarvan hij kan leven.

Ook krijgt hij geld om een eigen huis te kopen. De 24-jarige zoon van Fawcett, haar enige kind, zit momenteel wegens een reeks drugsdelicten vast in Los Angeles.

Hij verblijft op een speciale afdeling, zodat hij kan afkicken.

Clean

Een anonieme bron meldt de Britse krant dat Fawcett hoopt dat haar zoon zijn leven weer op de rails krijgt met haar geld.

"Farrah heeft twee executeurs aangewezen om er zeker van te zijn dat Redmond het geld niet gebruikt om zichzelf kapot te maken. Het geld moet hem op weg naar een clean leven helpen."

Knipperlichtrelatie

Ook Ryan zou hebben gezworen alles te doen om Redmond op het juiste pad te helpen. De 24-jarige kwam voort uit de knipperlichtrelatie die Ryan jarenlang met Fawcett had.

Hoewel Ryan zijn zoon nooit op is gaan zoeken in de gevangenis, zegt hij er alles aan te doen zijn kind te steunen. "Ik hield zo veel van haar. Ik zal er alles aan doen om haar herinnering levend te houden en onze zoon te beschermen."