AMSTERDAM - Fans van Michael Jackson willen de overleden zanger eren met de Nobelprijs voor de Vrede. In een poging de King of Pop te nomineren voor de prestigieuze prijs hebben ze een handtekeningenactie op touw gezet.

Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News.

De fans willen dat hun idool wordt geëerd vanwege zijn 'levenslange toewijding aan het welzijn van de mens'. Ruim tweeduizend mensen hebben de petitie van de Amerikaanse studente Anneliese Nichole Brown vooralsnog ondertekend.

Zij hoopt in totaal ruim honderdduizend krabbels in de wacht te slepen. Een soortgelijke petitie heeft al ruim tienduizend steunbetuigingen gekregen.

Voorstel

Klein probleem is alleen dat het publiek niet gaat over de nominaties voor de Nobelprijzen. Politici, professoren en eerdere prijswinnaars mogen een voorstel doen. Onder meer Nelson Mandela, Al Gore en Jimmy Carter sleepten de prestigieuze prijs eerder in de wacht.

Jackson heeft zich zijn hele leven ingezet voor goede doelen. Zo was hij een van de auteurs van 'We are the world', de single waarvan de opbrengst naar Afrika ging.

Stichting

Ook richtte hij de Heal the World Foundation op, een stichting die zich sinds 1992 inzet voor verschillende goede doelen.

Met de honderden miljoenen die de zanger aan liefdadigheidsinstellingen doneerde, wist hij in 2000 het Guinness Book of World Records te halen. Jackson is de artiest die de meeste goede doelen steunde.