AMSTERDAM - Lady Gaga is dol op een paar schoenen van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf. Dat heeft ze maandagavond gezegd in RTL Boulevard.

De 23-jarige zangeres, die de afgelopen dagen een twee keer optrad in Nederland, droeg tijdens het interview een paar schoenen van het duo, dat zondagavond nog te zien was in Zomergasten.

"Toen ik deze schoenen zag, gilde ik op zo'n hoge toon, dat alleen sommige kleine hondjes het konden horen", jubelde Lady Gaga.

De Pokerface-zangeres vertelt dat ze nooit lui is en dat haar leven één groot optreden is.

"Ik vind mezelf een 'performance artist', dus het draait niet alleen om mijn album en de liveshows. Mijn hele leven is een performance." Aan playbacken doet ze niet, zegt ze. "Ik playback nooit. Niet op televisie, niet live, nooit."

Eisen

Zoals het een echte diva betaamt, heeft ook Lady Gaga een aantal eisen op haar lijstje staan als ze in een hotel verblijft. "Ik wil per se een piano in mijn kamer. En ik hou van verse bloemen."

Verder is ze dol op porselein, onthult de platinablonde Amerikaanse. "Ik drink graag uit porseleinen kopjes. Ik reis met een koffer vol porselein. Zo voel ik me thuis als ik moet reizen.