AMSTERDAM - Ivan Paulovich heeft een hartinfarct gehad. Dat heeft de manager van de winnaar van de talentenjacht 'So you think you can dance' maandag bekendgemaakt.

De 19-jarige danser werd zaterdag getroffen door het hartinfarct. Hij lag op dat moment al in een ziekenhuis met een longontsteking.

De in België woonachtige Paulovich was vrijdag om 06.00 uur naar het ziekenhuis gegaan, vertelt zijn manager. "Hij had hoge koorts en was heel erg benauwd." In het ziekenhuis werd een longontsteking bij Ivan geconstateerd.

Infuus

Hij kreeg een infuus, werd aan beademingsapparatuur gelegd en kreeg pijnstillers en antibiotica.

Het virus bleef desondanks actief en zorgde voor een hartvliesontsteking, wat uiteindelijk het hartinfarct veroorzaakte.

Intensive care

De 19-jarige danser heeft twee dagen op de intensive care gelegen. Inmiddels is hij daar weer van af. Wel ligt hij nog steeds in het ziekenhuis Het Klina in het Belgische Brasschaat.

"Hij voelt zich naar omstandigheden nu wel redelijk. Verder is er weinig over te zeggen. Dat zoiets gebeurt met een jongen van 19 verwacht je al niet."

Griep

De manager denkt dat alles is begonnen met een verwaarloosde griep. "De laatste weken was hij al aan het hoesten."

Zeker weet de manager dat echter niet. Op de danser worden momenteel nog verschillende onderzoeken verricht. Wanneer Ivan weer naar huis mag, is nog onduidelijk. "Toen hij afgelopen vrijdag werd opgenomen, dachten ze dat hij met een dag of drie, vier weer naar huis zou kunnen. Wat dit hartinfarct met zich meebrengt, weet ik nog niet."