Op NU.NL elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Wegens vakantie deze week een greep uit de internationale bladen uit de Spaanse kiosk: het Duitse ‘Welt der Stars’, het Spaanse ‘Que me dices’ en het Britse ‘Hello’. En gelukkig ook ´good old´ Party en Weekend.

‘Wat zeg je me nou?’ is de titel van het Spaanse pulp-blad. Het varieert van lokale beroemdheden tot internationale sterren. En het is ‘ mucho’ genadeloos; echt véél gemener dan Hollandse bladen. Nu iedereen vakantie viert en in badkleding paradeert, blijft niets verborgen.

 

Brandingblubbers

Het is één grote parade van de klutsknieën van Kate Moss, kipfilet-armen van Madonna en puttenbillen van topmodel Karolina Kurkova. Op de cover zien we dan ook een volslanke Spaanse presentatrice van 40 in een James Bond-bikini. ´Ya no estoy ´Bond-bón,´ sneert het blad genadeloos, zoiets als ´Niet bepaald Bond-goed´.

Stel je voor dat Anita Witzier of Linda de Mol al zwemmend zo bobbelig gefotografeerd zouden worden. Die zouden onmiddellijk het roddelblad voor de rechter slepen!

Belegen Duitsers

De Duitsers zijn ook lekker bezig. Zo lezen we in ´Welt der Stars´ dat Boris Becker moet trouwen met zijn vriendin Lilly. Heuh? Wij lazen weken geleden al dat het huwelijk had plaatsgevonden.

Ook vraagt men zich af of ´unsere´ Linda de Mol misschien zwanger is, gezien haar bolle buikje. Terwijl Frau de Mol notabene in haar eigen tijdschrift meldde dat ze gewoon wat dikker is tegenwoordig. Lopen die Duitsers zo achter?

Het blijkt dat in de Spaanse kiosk in juli een belegen blaadje uit februari in het schap ligt. Dus: wie op vakantie aan de praat raakt met een paar Duitsers, kan als groot nieuws melden dat hun tennisheld inmiddels is getrouwd en dat onze Lin geen baby krijgt.

Hello!

De Engelse roddelglossy Hello! wordt zowel in de VS, Spanje en Engeland uitgegeven. Daardoor is het een internationaal rommeltje. Zo zien we het miljardenhuis van een Amerikaanse weduwe, babyfoto´s van actrice Mira Sorvino, maar ook Prins William en zijn Kate.

Op de cover de Britse tv-ster Ulrike Jonsson, een blondine die ooit Big Brother won. Ze showt haar nieuwe body, na een borstoperatie en vet-afzuig ingreep. ´Kostte 11.000 pond,´ glundert de 41-jarige trots. Ra, ra wie zou dat betaald hebben?

Vast en zeker het blad Hello, in ruil voor de primeur. En ook dat kennen we niet in Nederland. Verder dan een zuinig prikje Botox voor Patty Brard op kosten van de roddelpers hebben we nog niet meegemaakt.

Hollands Glorie

Hoera! We vinden ook een Weekend en Party aan de Spaanse Costa. Niet dat daar nou wat nieuws instaat, maar toch: bekend maakt bemind. Zo gaat in Volendam vrolijk de Jan-Yolanthe soap door.

De moeder van Yo is boos op de moeder van Jan omdat zij haar dochter beticht van diefstal van Jans meubeltjes. Radio 538 bedacht een ludieke actie en dumpte een verhuisauto vol tweedehands huisraad bij Jans villa. Lachen hoor! Alleen jammer dat Jan op vakantie is.

Casa Gullit

Bij Ruud Gullit is de crisis blijkbaar nog niet toegeslagen. Hij kocht een superdeluxe appartement op Ibiza. Estelle natuurlijk blij. Die is deze hele vakantie druk met winkelen voor nieuwe meubeltjes. Onze eigen PC-shoppingqueen kan zich vast geen fijnere tijdsbesteding indenken.

Berooide Dokter Robert

Voor Claudia, de vrouw van ´dokter´ Robert Schoemacher, dit jaar weinig vakantiebudget. De kliniek is failliet en Robert en zijn vader zijn alles kwijt. Hun kliniek wordt overgenomen door een concurrent en Robert mag blijven Botoxen, maar dan in loondienst. Ook pech voor ´plastic fantastic´ Marijke Helwegen.

De nieuwe eigenaar gaat het Baarnse boegbeeld voor cosmetische chirurgie niet meer in dienst nemen. (O)pa Matthijs Schoemacher is flink nijdig over de gang van zaken. Zijn zuurverdiende centen gaan naar de curator, hij kan er naar fluiten. Geen vrolijke vakantie dus, voor de Schoemachertjes.

De nieuwe Belinda

Rossana Kluivert, vrouw van voetballer Patrick, lijkt zich te gaan ontpoppen tot de nieuwe Belinda Meuldijk. Steeds vaker komt ze in het nieuws met arme zwerfhonden die ze uit het buitenland redt. Party toont een foto van het echtpaar op vakantie in Frankrijk.

Stoere Patrick draagt echter niet trots zijn jongste zoon Shane op de arm, maar een puppy. Moet dit wollige mormeltje ook worden gered? Zo te zien is het een dure rashond, een Golden Retriever. Niet echt een ´vuilnisbakkie´ van de straat. Afijn: het gaat goed met de Kluiverts.

Rossana´s huis in Laren is eindelijk verhuurd, de bouw van hun miljoenenvilla vordert, de 6 kinderen zijn gezond en Ros moedert lekker over haar Pat. Die volgt een cursus ´coach betaald voetbal´ en wordt ´s avonds door zijn vrouw in de watten gelegd. Dan kunnen die paar arme hondjes er vast ook nog wel bij.