AMSTERDAM – De ex-man van Amy Winehouse, Blake Fielder-Civil, heeft in een interview gezegd dat de zangeres bijna is overleden. “Ik heb nog nooit zoiets angstaanjagend gezien”, aldus Fielder-Civil.

Dit zegt hij in een interview met de Britse krant The Sun. Volgens Fielder-Civil stopte de zangeres met ademen nadat ze drie dagen lang harddrugs gebruikte.

“Ze kreeg een soort epileptische aanval. Ik raakte in paniek en wist niet hoe ik haar moest helpen omdat ik ook had gebruikt.”

“Ik wist dat het belangrijk was dat ze niet zou stikken, dus haalde ik haar tong uit haar mond zodat ze er niet op zou bijten.”

Ademen

“Op een gegeven moment was ik er zeker van dat ze in mijn armen zou sterven. Ze stopte met ademen en ik wist niet wat te doen. “

"Maar op een of andere manier lukte het me om haar mond te openen en te bedienen van zuurstof. Toen proestte ze en kwam ze bij."

"Ik was zo opgelucht dat ze nog leefde. Maar ze vroeg daarna meteen om meer drugs. Ik heb haar toen naar het ziekenhuis gebracht."

Gezonder

Volgens Fielder-Civil heeft hij geprobeerd om Amy gezonder te laten leven. “Alles ging haar voor de wind. Ze ging zich puur om te shockeren slecht gedragen en op een gegeven moment wordt dat gewoon saai. Dus wilde ik dat ze stopte.”

Afkeuring

Fielder-Civil geeft in het interview openlijk toe zelf ook veel drugs gebruikt te hebben. Maar dat zijn ex-vrouw veel gebruikte, keurt hij toch af.

“Om aanvallen te hebben en dan door te gebruiken is erg hardcore en schokkend gedrag. Het is niet iets wat ik zou kunnen doen."

Gevangenis

Overigens is Blake-Fielder zelf ook geen heilig boontje. Zes maanden nadat het tweetal elkaar eeuwige trouw beloofde, werd hij opgepakt voor mishandeling van een barman en een poging dit via omkoping te verdoezelen. Hij zat hiervoor in de gevangenis.

De 25-jarige 'Rehab'-zangeres trouwde in 2007 in Miami met Fielder-Civil. Fielder-Civil vroeg eerder dit jaar de scheiding aan, nadat de zangeres zou zijn vreemdgegaan.