AMSTERDAM - Justin Timberlake heeft niet alleen een eigen kledinglijn, restaurant en muzieklabel, sinds kort heeft hij ook een golfbaan op zijn naam staan.

Timberlake opende zaterdag zijn eigen gerenoveerde, milieuvriendelijke golfbaan. Als 10-jarige stond Justin samen met zijn vader al op deze baan te golfen.

Drie jaar geleden kwam hij op het idee de golfbaan van zijn vader over te nemen om de baan te renoveren en milieuvriendelijk te maken.

Trotse eigenaar

"Niemand is gelukkiger met deze golfbaan dan ik ben", vertelt de trotse eigenaar glimlachend bij de opening. Hij stak zestien miljoen dollar (elf miljoen euro) in de renovatie.

Timberlake had de eer om als eerste een balletje te slaan op de baan in Mirimichi, dicht bij Memphis, Tennessee. Vijftig toeschouwers waren bij de opening aanwezig.

Geboorteplaats

De 'Cry me a river'-zanger golfde onder anderen met zijn moeder, stiefvader en een oude familievriend uit zijn geboorteplaats Memphis.

De zanger en zijn ouders hebben samen aan de renovatie gewerkt. "Met deze openbare golfbaan hoop ik dat ik iets terug kan doen voor de gemeenschap waar ik vandaan kom", vertelt de zanger op zijn website.