AMSTERDAM - Susan Boyle is als de dood dat de wereld haar vergeet. Dat heeft haar broer Gerry gezegd tegen de Britse krant Sunday Mirror.

"Susan is dol op het leven dat ze nu leidt, maar ze is bang dat haar leven weer verandert in hoe het vroeger was." Boyle werkt momenteel aan een album, waarmee ze de wereld wederom hoopt te veroveren.

De 48-jarige huisvrouw uit Schotland werd door haar auditie bij Britain's Got Talent wereldberoemd.

Kliniek

Naarmate de finale van het televisieprogramma dichterbij kwam, kon ze steeds moeilijker tegen de druk. Na de finale, die ze verloor, werd ze tijdelijk opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Broerlief Gerry vertelt dat zijn zus hem heeft toevertrouwd dat ze momenteel erg gelukkig is en dat ze hoopt dat er geen einde komt aan haar roem. Desondanks levert ze nog steeds een gevecht tegen de demonen waardoor ze instortte, laat hij weten.

Bang

"Ze heeft me vaak gevraagd: 'Gerry, wat gebeurt er als alles ophoudt?' Ze is bang weer alleen te moeten zijn, wachtend totdat haar droom om zangeres te worden uitkomt."

Zijn zus kampt volgens Gerry al haar hele leven met paniekaanvallen, veroorzaakt door faalangst. Dat Susan instortte, kwam volgens Gerry onder meer hierdoor.

Zelfvertrouwen

"Het was een gebrek aan zelfvertrouwen en het feit dat ze het veel te druk kreeg opeens. Het werd haar allemaal te veel."

De opname in de kliniek, geregeld door de bazen van de show, was volgens Gerry goed voor zijn zus.

Ongerust

"Susan was aanvankelijk ongerust om daar naar toe te gaan, maar het was goed voor haar op dat moment. Ze realiseerde zich dat ze niet had gefaald en niet opeens weer vergeten zou worden. Dat was wat ze het meeste vreesde."

Broerlief weet zeker dat het van nu af aan beter met zijn zus zal gaan. "Ik weet zeker dat Susan nu veel beter kan omgaan met de druk en de uitdagingen die in het verschiet liggen."