AMSTERDAM - Michael Jackson was van plan de moonwalk op de maan te doen. Dat vertelt zijn goede vriend Uri Geller in een documentaire die zondagavond op de Britse televisie te zien is, meldt de Britse tabloid News of the World.

De tabloid schrijft voorafgaand aan de uitzending exclusief met het medium gesproken te hebben.

Geller, die Jackson had gevraagd of hij zijn getuige wilde zijn toen hij en zijn vrouw Hannah in 2001 hun trouwgeloften opnieuw uitspraken, zou een voicemail uit 2002 van Jackson hebben vrijgegeven.

Droom

Op de voicemail zou te horen zijn dat de artiest dolblij was toen hij hoorde dat zijn droom mogelijk was. Jackson zou het bericht hebben ingesproken, nadat hij van Geller te horen had gekregen dat hij een deskundige kende die dacht dat het ruimtereisje mogelijk was.

Met de stunt, die tien jaar in beslag zou nemen en ongeveer 1,4 miljard euro zou kosten, wilde Jackson andere artiesten met soortgelijke plannen het nakijken geven. De zanger had gehoord dat onder meer de jongensgroep 'N Sync soortgelijke plannen had.

Geschiedenis

"Hij wilde zo graag de eerste popster in de ruimte zijn. Hij wist dat hij ermee geschiedenis zou schrijven. Kun je het je voorstellen: Michael Jackson die de moonwalk op de maan doet? Zijn vastberadenheid was ongelofelijk."

Het plan belandde uiteindelijk echter in de ijskast nadat de King of Pop werd aangeklaagd wegens kindermisbruik. Hoewel de zanger hiervan werd vrijgesproken, belandde hij door de aanklacht in een depressie en raakte hij verslaafd aan medicijnen.

Daardoor was hij lichamelijk niet fit genoeg meer om de ruimte in te worden geschoten.