LOS ANGELES - Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, en een Amerikaanse moeder van een achtling hebben overeenstemming bereikt over het maken van een serie over de kinderen.

Het contract, waarin staat dat elk kind 250 dollar per filmdag betaald krijgt, moet nog door de rechter in Los Angeles worden goedgekeurd.

Amerikaanse media meldden zondag dat Nadya Suleman in drie jaar tijd 250.000 dollar (ruim 175.000 euro) zal verdienen voor haar kinderen. Een deel van het geld wordt in een fonds gestort, waar de kinderen bij kunnen als ze achttien jaar zijn.

Oerlemans bevestigde in april al dat Suleman en Eyeworks in gesprek waren. Toen waren de onderhandelingen nog niet afgerond.

Hij stelde dat ongeveer zes keer per jaar opnamen worden gemaakt en dat de show jaarlijks uitgezonden wordt tot de kinderen ongeveer achttien zijn.

Authentiek

''Het moet authentiek worden. Geen toeters en bellen en glimmende studiovloeren, maar een inside look in haar leven'', vertelde Oerlemans nadat hij persoonlijk met Suleman gesproken had om tot de show te komen.

De geboorte van de kinderen in januari was wereldnieuws. Het komt niet vaak voor dat een achtling geboren wordt en het overleeft. Suleman kreeg twee meisjes en zes jongens. De kinderen zijn inmiddels allemaal thuis.

Alleenstaand

Suleman kwam na de geboorte van haar kinderen zwaar onder vuur te liggen. Ze bleek een werkloze, alleenstaande moeder die bij haar ouders woonde en al zes kinderen had.

Ze kreeg vooral veel kritiek omdat ze gebruik maakte van overheidssteun.