LOS ANGELES - Een voormalig financieel adviseur van de overleden Michael Jackson heeft naar eigen zeggen 5,5 miljoen dollar (krap 4 miljoen euro) voor de popster in bewaring gehouden. Dat meldden Amerikaanse zaterdag (lokale tijd).

De man, ene Dr. Tohme Tohme, besloot in de publiciteit te treden nadat vrijdag bekend was geworden dat de curatoren van Jackson het bedrag hadden teruggekregen.

''Ik had het geld en heb het ze gegeven. Het was een geheim tussen Michael en mij'', aldus de adviseur. Jackson zou hem hebben opgedragen niemand over het geld te vertellen.

De miljoenen zouden afkomstig zijn uit plateninkomsten van Jackson. Hij had het geld willen gebruiken voor de bouw van een droomhuis in Las Vegas.

Neverland

Tohme zei ook dat hij diverse eigendommen uit Jacksons landgoed Neverland terug heeft gegeven die aanvankelijk geveild zouden worden.

Jacksons curatoren verwachten volgens rechtbankdocumenten spoedig nog tientallen miljoenen te verzamelen die tot de nalatenschap van de King op Pop behoren. Zijn nalatenschap heeft een geschatte waarde van zeker 500 miljoen dollar.