AMSTERDAM - O.J. Simpson wil spullen terug die door de autoriteiten in beslag zijn genomen. De sportmemorabilia en persoonlijke eigendommen van de voormalige American football-ster werden in beslag genomen nadat hij naar eigen zeggen vergeefs een poging had gewaagd zijn spullen terug te krijgen van twee handelaren in een hotel in Las Vegas in 2007.

Deze poging mondde uit in een ontvoering en overval onder bedreiging van een vuurwapen, waarvoor hij jarenlang achter slot en grendel belandde.

De advocaat van Simpson heeft vrijdag een verzoek ingediend om de spullen aan zijn cliënt terug te geven.

Gesigneerde ballen

Simpson vraagt onder meer om meerdere gesigneerde ballen die hij kreeg tijdens zijn hoogtijdagen als sporter in de jaren zestig en zeventig.

Ook wil Simpson, die eerder in opspraak kwam na de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend in 1994, een aantal stropdassen terug die hij droeg tijdens de rechtszaak. Een foto die de 62-jarige oud-acteur ooit kreeg van de voormalige FBI-baas J. Edgar Hoover heeft hij ook op zijn verlanglijstje staan.

Dagelijks leven

De meeste spullen verdwenen volgens Simpson toen hij van Los Angeles naar Miami verhuisde nadat hij was vrijgesproken van de moorden.

Simpson stelt dat hij de spullen in zijn dagelijks leven gebruikt. Al zo'n beetje sinds Simpson in september 2007 in Las Vegas werd gearresteerd in de zaak rond de memorabilia wordt gestreden om het eigendom ervan. Zo wil ook een van de handelaren de goederen weer hebben.

De oud-acteur is vanwege de gewelddadige overval veroordeeld tot een celstraf van 33 jaar, maar maakt na negen jaar kans op voorwaardelijke vrijlating. Hij is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan.