AMSTERDAM – Acteur Jude Law heeft donderdagavond een vrouwelijke fotografe geslagen, toen zij een foto van hem probeerde te maken. Dit gebeurde tijdens een avondje uit in Londen met collega Leonardo DiCaprio.

Dit meldt de Britse tabloid The Sun, dat beelden heeft van het incident. Volgens de fotografe kwam de klap met opzet. “Het raakte me recht in het gezicht, het deed erg pijn.”

Een woordvoerder van de acteur ontkent echter. “Dit is allemaal nonsens. Jude werd toen hij uit een restaurant kwam geblindeerd door de flits van de camera.”

Misleidend

“Toen hij een hand opstak om zich hier tegen te verweren raakte hij per ongeluk iemand. Hij heeft zich verontschuldigd. Foto’s kunnen in dit soort gevallen vaak misleidend zijn.”

Gearresteerd

Het is niet de eerste keer dat de acteur zich agressief gedraagt naar paparazzifotografen. In 2007 werd hij door de politie gearresteerd omdat hij voor zijn huis een fotograaf zou hebben mishandeld. Law werd uiteindelijk niet vervolgd.

De acteur speelt momenteel een rol in het toneelstuk Hamlet, dat in Londen draait. Eerder op de avond had hij een etentje georganiseerd door regisseur Chritopher Nolan, dat naast Law ondermeer Michelle Williams, Jay-Z en Leonardo DiCaprio uitnodigde.