AMSTERDAM - Nas moet zijn vrouw en kind maandelijks ruim 28 duizend euro alimentatie betalen. Dat bepaalde een rechter donderdag, nog geen twee dagen nadat zangeres Kelis beviel van het eerste kind van het koppel.

Nas en Kelis liggen sinds mei in scheiding en vooral de hoogte van de alimentatie was een twistpunt.

Kelis krijgt maandelijks bijna 22 duizend euro, voor zijn pasgeboren zoon Knight moet Nas per maand ruim zesduizend euro ophoesten.

Bekvechten

De 35-jarige rapper en de 'Milkshake'-zangeres bekvechten al maanden over de alimentatie. De 29-jarige Kelis wilde tienduizenden euro's alimentatie en lijkt nu haar zin te hebben gekregen.

Tijdens een eerdere zitting zei Nas dat zo'n 3500 euro per maand hem voldoende leek. Op 8 september is de volgende zitting, dan wordt bekeken of de nu opgelegde bedragen worden aangepast.

Dronken

Dinsdagavond beviel Kelis van haar eerst kind, Knight. Nas zou niet bij de geboorte aanwezig zijn geweest, hoewel hij vijf minuten eerder het ziekenhuis binnen kwam wandelen.

Entertainmentwebsite TMZ meldde eerder dat Nas door ziekenhuispersoneel werd weggestuurd omdat hij dronken was.

Bevalling

Tijdens de bevalling, die bijna 24 uur duurde, werd de zangeres bijgestaan door haar moeder en zus. Knight woog 3,4 kilo bij de geboorte en maakt het goed, zei een woordvoerder van Kelis.

De rechter heeft de zangeres een maand de tijd gegeven om een woonplaats te kiezen. Kelis moet in die tijd beslissen of ze terugkeert naar de echtelijke woning in Los Angeles, die in de tussentijd wordt onderhouden door Nas.

Volgens haar advocaat wil de zangeres weer snel de studio induiken, omdat haar inkomen de laatste maanden flink is teruggelopen.