AMSTERDAM - Tygo Gernandt verblijft op een van de mooiste plekken ter wereld voor de opnamen van zijn nieuwe film 'First mission', maar de 35-jarige acteur lijkt er niet echt van te genieten.

"Het is wel heel eenzaam", sipt hij in zijn luxe tijdelijke onderkomen in Argentinië. "Ik ben langzaam een beetje een huismus aan het worden."

In het verre Zuid-Amerika mist Gernandt vooral zijn vriendin, collega-actrice Eva van de Wijdeven, en zijn grote, rode kater Che.

Knuffelen

"Ik zou nu wel mijn vriendinnetje in m'n armen willen hebben en gewoon knuffelen en aan haar haren ruiken", zegt hij tegen persbureau Novum.

De acteur, die in de jaren negentig doorbrak met zijn rol in Fort Alpha, is al negen maanden van huis. "Eenzaamheid is eenzaamheid. Dan maakt het niet uit of je in een hotel met zwembad of jacuzzi zit."

Telefoonrekening

Maar wie denkt dat de acteur enorme telefoonrekeningen heeft van alle belletjes naar zijn geliefde, heeft het mis. "We laten elkaar even los, want we kunnen toch niet bij elkaar komen. Maar we bellen en sms'en natuurlijk wel."

Nieuwe technologieën als Skype, waarmee via internet gratis kan worden gebeld, zijn niet aan Gernandt besteed. "Dat hebben we een keer gedaan, maar dat was heel vreemd."

Afstandelijk

"Het werd ineens afstandelijk, ik heb het meteen uitgeklikt." Bellen of sms'en met Che is helemaal onmogelijk. "Ik kan hem nu wel opvreten. Ik wil die kat zo graag vasthouden, het is niet normaal."

Zijn thuiskomst heeft Gernandt al helemaal gepland. "Ik ga niet tegen Eva zeggen wanneer ik terugkom."

Verleiden

"Dan ga ik uit eten en stappen met een vriend in een club waar we dan stiekem afgesproken hebben dat Eva daar ook is. Dan is het net alsof we elkaar opnieuw tegenkomen en ga ik een beetje flirten en haar opnieuw verleiden."

'First mission' gaat over het werk van een tropenarts in Zuid-Amerika. De film, waarin ook Anniek Pheifer en Mark Rietman spelen, moet in het voorjaar op het witte doek verschijnen.