HILVERSUM - Tv-heldin Mega Mindy kan voorlopig geen nieuwe opnamen meer maken van dit populaire kinderprogramma (TROS). Actrice Free Souffriau, die de rol van heldin vertolkt, is namelijk voor de tweede keer zwanger.

Ze is ruim drie maanden onderweg, maar het pakje van Mega Mindy is zo strak dat ze er met haar bollende buikje nu al niet meer in past. Dat heeft een woordvoerster van producent Studio 100 (Kabouter Plop, Samson & Gert, K3, Het Huis Anubis) vrijdag laten weten.

Voor het tv-schema van Mega Mindy zorgt de zwangerschap niet voor problemen, want de makers hadden net een nieuwe reeks opgenomen. Ze kunnen nog wel even vooruit.

Tournee

Souffriau is eind januari uitgerekend. Een maand later staat een theatertournee van Mega Mindy gepland. Aangezien ze dan net weer moeder is, zoekt Studio 100 nog naar een oplossing voor die tournee.

De Vlaamse actrice heeft een relatie met componist Miguel Wiels, die in België heel bekend is. Hij tekende onder meer voor het repertoire van K3.

Ook werkte hij mee aan het programma De Notenclub. Samen hebben ze een zoontje van ruim een jaar: Wolf.

Politieagente

Mega Mindy draait om een verlegen politieagente die Mieke heet. Als er onheil dreigt, verandert zij in Mega Mindy. In die hoedanigheid is zij alle boeven de baas.

In de bioscopen draait een speelfilm over deze superheldin waarin Yolanthe Cabau van Kasbergen haar opponent speelt.