LONDEN - Amy Winehouse moest donderdag voor de rechtbank in Londen verschijnen voor het slaan van een danseres in september vorig jaar. Justitie verdenkt de Britse zangeres ervan destijds ''buitenproportioneel veel geweld'' te hebben gebruikt, berichtte de BBC donderdag.

Tijdens een liefdadigheidsbal in Londen vroeg danseres Sherene Flash of zij een foto mocht maken van Winehouse.

De 25-jarige popster reageerde eerst terughoudend, maar stemde uiteindelijk toch in met het kiekje. Toen een dronken vriend van Flash zich ermee ging bemoeien en ook op de foto wilde, zou Winehouse haar een stomp hebben gegeven in haar rechteroog.

Flash vertelde de rechtbank dat ze 'in shock' verkeerde na het incident. ''Ik begon te huilen en kon mijn oog een tijdje niet meer open doen.''

Onschuldig

Ze werd boos en belde de politie, die Winehouse vervolgens arresteerde. De zangeres zei onschuldig te zijn. Ze was te klein om Flash te kunnen raken, zei ze tegen de rechter.

Ze voelde zich naar eigen zeggen geïntimideerd door de fan. De zangeres beweert dat ze gewoon met rust gelaten wilde worden.

"Ik was bang op dat moment, ik dacht mensen zijn tegenwoordig gek geworden. Gek en onbeschoft of ze kunnen niet tegen drank."

Winehouse voor rechter