AMSTERDAM - Op YouTube is een filmpje opgedoken ter nagedachtenis aan Ali B. Tussen foto's van de rapper door verschijnt een nepnieuwsbericht waar in staat dat Ali is omgekomen bij een auto-ongeluk.

Via Twitter laat de rapper weten dat hem niets mankeert.

Fans van Ali B reageerden geschokt op het filmpje, dat de titel 'In herinnering voor wijlen Ali B (1981 2009)' heeft. De maker zet in het commentaar 'rust zacht, lieve prins'.

Begeleid door melancholische muziek glijden foto's van Ali B ruim twee minuten door het beeld. Aan het eind van het filmpje is applaus te horen. Het filmpje is inmiddels verwijderd.

Ongeval

Volgens het nepnieuwsbericht is de 27-jarige rapper omgekomen bij een ongeval. 'Gisternacht kwam rapper Ali Bouali, beter bekend als Ali B, om het leven bij een ernstig verkeersongeval'. Naast het bericht staat een foto waarop een auto te zien is die in de prak ligt.

Enkele uren nadat het filmpje op YouTube verscheen, liet Ali B weten dat hij nog springlevend is. "Still alive! Zieke mensen op het net!", schreef de rapper.

Hamburgers

Veel meer woorden maakt hij niet vuil aan de beelden. In zijn volgende berichtjes laat hij weten onderweg te zijn naar het vliegveld en zich vol te gaan proppen met hamburgers bij de halal Burger King in Istanbul.