AMSTERDAM – Heidi Range en Amelle Berrabah van de Britse band de Sugababes hebben Mexicaanse griep, zo meldt de Britse krant the Mirror.

Het derde bandlid, Keisha heeft de griep niet opgelopen. “Ik heb definitief geen Mexicaanse griep, maar de andere meiden zijn wel behoorlijk ziek”, aldus de Sugababe in de Britse krant.

De twee zijn in quarantaine geplaatst nadat de symptomen opdoken. Het trio heeft alle optredens voor de komende week moeten afzeggen.

Gisteren meldden verschillende Britse media al dat de twee dames griepverschijnselen hadden. Toen kon nog niet gezegd worden of het om de Mexicaanse griep ging.

Geschokt

Keisha is geschokt, maar blijft luchtig: “Ik kan niet geloven dat mensen die ik ken daadwerkelijk de Mexicaanse griep hebben. Maar ik weet zeker dat we er later om kunnen lachen.”

De ziekte van twee van de drie bandleden komt slecht uit, de Sugababes wilde net aan hun promotie beginnen.

'Grote klap'

“Het is een grote klap voor de meisjes. Ze waren erg enthousiast om na de rustperiode weer promotie te gaan doen”, aldus een bron dichtbij de meisjes.

“Toen Heidi en Amelle zich ziek voelden wilden ze eerst doorgaan, maar ze waren zo ziek dat ze niet meer van de bank af konden komen.”