HOUSTON - De politie van Los Angeles en Amerikaanse drugsautoriteiten hebben woensdag een inval gedaan in het kantoor van Conrad Murray, de privéarts van Michael Jackson.

De inval vond plaats in de Texaanse stad Houston, meldde justitie tegen ABC News.

Een stoet van vijftien politiewagens arriveerde bij de Armstrong Medical Clinic in Houston, waar Murray kantoor houdt. Tientallen agenten en rechercheurs waren bij de inval betrokken.

Murray is al twee keer verhoord door de politie in verband met de dood van de popster. Er duiken steeds meer aanwijzingen op dat de zanger is overleden door een overdosis medicijnen.

Reanimeren

Murray probeerde Jackson in zijn huis nog te reanimeren voordat die stierf en was de laatste die hem levend meemaakte.

Justitie besloot tot de actie na de resultaten van een tweede autopsie, waarbij in het lichaam van de zanger sporen gevonden zouden zijn van het zeer krachtige verdovingsmiddel propofol.

Medicijn

Dit medicijn kan bij grotere hoeveelheden leiden tot de dood. Het wordt normaliter uitsluitend door artsen in ziekenhuizen gebruikt en nooit aan patiënten voorgeschreven.

Murray weigert tot dusver te zeggen of hij propofol aan Jackson heeft gegeven of toegediend. De politie zal de arts binnenkort voor een derde keer verhoren. Volgens de advocaat van Murray zal hij meewerken aan het politieonderzoek.

Lees alle berichten over Michael Jackson op onze special