AMSTERDAM - Ricarda, de moeder van Yolanthe Cabau van Kasbergen reageert boos en teleurgesteld op de uitspraken die Gerda Smit, de moeder van Jan, vorige week deed in Shownieuws.

Daarin beschuldigde moeder Smit Yolanthe van het ontvreemden van allerlei spullen uit de villa waarin ze samenwoonde met Jan. Yolanthe zou zonder overleg alles hebben meegenomen.

De moeder van Yolanthe reageert woensdag in Story op de beschuldigingen aan het adres van haar dochter. De uitlatingen van Jans moeder begrijpt ze niet:

"Wat zij heeft gedaan, het geven van een interview op televisie, zou ik zelf als moeder nooit gedaan hebben. Je kinderen zijn volwassen genoeg om hun eigen boontjes te doppen."

Rouwproces

Dat Gerda Smit het interview gaf net nadat Ricarda's kleinzoon Justin was overleden, noemt Ricarda 'respectloos':

"Er wordt in deze strijd op geen enkele manier rekening gehouden met mijn gevoelens. Ik zit verdorie nog midden in een rouwproces!"

Dat mens

Volgens haar toont niet alleen Gerda Smit weinig respect voor haar dochter, maar ook Jaap Buijs, de manager van Jan:

"Telkens hoor ik hem zeggen 'dat mens', als het over mijn dochter gaat. Ik snap het niet. Yolanthe en Jaap hebben nooit ruzie gehad en Yolanthe heeft nog nooit iets onaardigs over hem gezegd. Waarom dan zo lelijk praten over mijn dochter?"

Grote verliezer

Met Wim, de man van Liza die op haar beurt weer de nieuwe liefde van Jan is, heeft Ricarda alleen maar medelijden: "Hij is toch in deze strijd de grote verliezer. Wim staat echt met lege handen."

Ze hoopt dat haar dochter weer gelukkig gaat worden: "Het zou voor onze hele familie eens tijd worden dat de zon weer gaat schijnen. En Yolanthes geluk zou hier een mooi begin van zijn."

Ricarda van Kasbergen