AMSTERDAM - De scheiding tussen dieetgoeroe Sonja Bakker en Koen Lenting was al lang gepland.

Dat nieuws bracht Story woensdag naar buiten. Een onbekende bron vertelde het tijdschrift dat in mei al een persverklaring klaar zou hebben gelegen.

Daarin zou Bakker de breuk officieel aan hebben willen kondigen. Besloten werd om die verklaring niet uit te te laten gaan.

Dit zou volgens de bron deels te maken hebben met de zakelijke belangen van het echtpaar.

Miljoenenbedrijf

Het stel runt al jaren samen een miljoenenbedrijf waarvan ieder voor de helft  eigenaar is. De verkoop van het bedrijf dat groot werd met de verkoop van dieetboeken daalde vorig jaar met 80 procent.

Bakker en Lenting maakten vorige week via een woordvoerder in het programma RTL Boulevard officieel bekend dat ze uit elkaar gingen.

Story deed dat vijf weken geleden al, maar toen was er volgens het rijke stel -waarvan het vermogen geschat wordt op 17 miljoen euro- niets aan de hand.

Vakantie

De woordvoerder meldde tegelijkertijd dat het stel hun vakantie met hun twee zoontjes in Italië zou doorzetten, maar Lenting zou al vrij snel alleen weer thuis gekomen zijn.

Een tijd geleden ging het verhaal rond dat de gewichtsconsulente een relatie was begonnen met presentator Rik Felderhof maar haar woordvoerder deed dit af als onzin.

Volgens Story zal Bakker verhuizen naar het nieuwe landhuis in Hoorn en zal haar man achterblijven in hun huidige huis in De Goorn.