AMSTERDAM - Zangtrio De Toppers is boos op muziekproducent Edwin van Hoevelaak die een liedje uit de finale van het nationaal Songfestival heeft doorverkocht aan ex-Topper Gerard Joling. 

Dat meldt het management van De Toppers dinsdag in een persverklaring.

De Toppers werden uitgezonden naar het Eurovisiesongfestival in Moskou met het nummer Shine. Op de tweede plaats van de nationale finale eindigde het nummer Angel of the Night, gemaakt door Van Hoevelaak.

Geen problemen

Omdat De Toppers probeerden Europa te veroveren met Shine, vroeg de producent of hij de boer op mocht met zijn Angel of the Night. Volgens de manager van Joling, Wino Omtzigt, hadden De Toppers daar toen geen problemen mee.

Van Hoevelaak nam het liedje in het Nederlands (Engel van mijn hart) op met ex-Topper Gerard Joling. Het zangtrio heeft het daar echter moeilijk mee.

Gevoeligheid

Volgens Omtzigt zijn De Toppers teleurgesteld dat niet nogmaals aan hen is gevraagd om het liedje uit te mogen brengen. Ook had Van Hoevelaak rekening moeten houden met de gevoeligheid om het liedje aan een ex-Topper te gunnen.

''Wij zijn hoogst verbaasd dat producer Edwin van Hoevelaak het nummer Angel of the Night heeft aangeboden en opgenomen met een andere artiest'', staat in de persverklaring.

''Wij zijn hier nooit in gekend en er is ons nooit de vraag gesteld of wij als Toppers nog plannen hadden met deze titel, iets wat toch wel op zijn plaats was geweest."

Ideale opvolger

"Het nummer was door Edwin van Hoevelaak en Bruce Smith speciaal voor de Toppers geschreven en dan ga je daar niet zo mee om. Het nummer behaalde een tweede plaats tijdens het nationale Songfestival en was volgens de Toppers een ideale opvolger voor de single Shine. Door allerhande omstandigheden was het helaas nog niet tot een release gekomen.''

''Door de vreemde gang van zaken worden wij gedwongen afstand te doen van onze plannen en daar zijn wij zeer teleurgesteld over. Dat het nummer grote hitpotentie heeft was al bekend gezien de reacties van de vakjury tijdens het nationale Songfestival. Het is jammer dat het zo moet gaan maar blijkbaar werkt het tegenwoordig zo'', aldus De Toppers.