AMSTERDAM - Madonna heeft de nabestaanden van een van de twee omgekomen podiumbouwers een hart onder de riem gestoken.

De zangeres bezocht zondag de familie van Charles Criscenzo, de 53-jarige Fransman die donderdag om het leven kwam toen Madonna's podium instortte.

Madonna ging volgens de BBC ook op ziekenbezoek bij drie gewonden die nog in het ziekenhuis liggen. In totaal raakten acht bouwers gewond en vielen twee doden.

Naast Criscenzo, die meteen overleed, stierf ook de 23-jarige Brit Charles Prow. Hij bezweek in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het drama voltrok zich donderdag tijdens de bouw van het podium. Madonna zou zondag optreden in Marseille, maar dat concert is afgelast.

Witte rozen

De burgemeester van de Franse havenstad, Jean-Claude Gaudin, bewonderde de zangeres omdat ze zich van haar menselijke kant liet zien. Gehuld in het zwart ging Madonna bij de nabestaanden en gewonden langs.

Meteen nadat ze op Franse bodem landde, vertrok ze naar de familie van Criscenzo. Aansluitend bezocht ze een technicus die met een gebroken heup in het ziekenhuis ligt. Vervolgens vertrok ze richting een tweede ziekenhuis in Marseille, waar ze de gewonden witte rozen bracht.