AMSTERDAM - James Bond-acteur George Lazenby vindt dat hij in een te klein huis woont en heeft dé oplossing bedacht. Hij wil alimentatie van zijn ex, oud-tennister Pamela Shriver.

Volgens entertainmentwebsite TMZ heeft Lazenby een verzoek ingediend bij een rechtbank in Los Angeles.

Lazenby, die in 1969 eenmalig te zien was als James Bond in 'On her majesty's secret service', scheidde in augustus vorig jaar van de tennisster. Het stel heeft drie kinderen.

Juist omwille van die drie wil de 69-jarige acteur alimentatie van zijn ex. Lazenby vindt namelijk dat zijn woning zo klein is vergeleken met het optrekje van Shriver dat het ongemakkelijk is voor de kinderen.

Huwelijkse voorwaarden

De 007-acteur wil nu per maand ruim zestienduizend dollar (ruim elfduizend euro) van zijn ex. Probleempje is alleen dat de twee in 2002 onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd. Lazenby vraag een rechter nu die voorwaarden van tafel te vegen.

Shriver vergaarde haar fortuin van dertig miljoen tijdens haar tenniscarrière. Ze werd onder meer vijf keer kampioen op Wimbledon bij de dames dubbel.

Volgens TMZ is medelijden met Lazenby echter helemaal niet nodig, hij zou zelf ook meer dan een miljoen op zijn naam hebben staan.