AMSTERDAM - R&b-zanger Ne-Yo haalt uit naar de webloggers die hem belachelijk maakten. De zanger brak donderdag in tranen uit tijdens een concert in Manchester, wat op internet voor vele reacties zorgde.

Ne-Yo sluit zijn verhaal op hip-hopwebsite Global Grind af met 'en alle bloggers… loop naar de hel'.

De 29-jarige zanger stond donderdagavond tijdens zijn show in Manchester huilend op de planken. Volgens een aanwezige BBC-verslaggever moest Ne-Yo zich al een half uur door zijn liedjes heen worstelen.

"Hij had net een Michael Jackson tribute achter de rug en ik dacht dat hij daarom moest huilen", zegt de verslaggever, die ook vertelt dat het leek alsof de r&b-zanger hoge koorts had.

Terug

Ne-Yo liep het podium af zonder zijn fans te vertellen wat hij mankeerde. Wel beloofde hij snel weer terug te zijn. In zijn blogpost op Global Grind legt de zanger wel uit wat er mis was.

"Ik heb de afgelopen maanden erg hard gewerkt en weet nooit wanneer het genoeg is. Woensdag zei mijn lichaam dat het genoeg was."

De r&b-zanger schrijft dat hij al enige dagen met een holteontsteking kampte. "Ik bleef maar gewoon doorgaan, zoals altijd. Maar mijn stem kon niet meer."

Hart

"Ik heb nog nooit een show moeten stoppen en had gehoopt dat ook nooit te hoeven doen. Het brak mijn hart dat ik twaalfduizend mensen teleur moest stellen."

Vervolgens haalt de zanger uit naar iedereen die hem belachelijk maakte omdat hij in huilen uitbarstte.

"Iedereen die mijn mannelijkheid in twijfel trok wil ik het volgende voorleggen. Als datgene waar je het meest om geeft in gevaar komt en dat zou geen emotie bij je oproepen, dan schaam ik me niet om toe te geven dat je een sterkere man bent dan dat ik ben."