AMSTERDAM - Gerard Joling en Gordon zijn elkaar opnieuw in de haren gevlogen. Ditmaal is het liedje 'Angel of the night' inzet van de ruzie tussen Geer en Goor.

De Toppers namen het nummer mee naar het Nationale Songfestival, maar gingen met 'Shine' naar het Eurovisie Songfestival. Joling heeft volgens Gordon achter de rug van de Toppers om een Nederlandse versie van het nummer opgenomen.

Middenin het conflict staat Jeroen van der Boom. Het was immers zijn producer Edwin van de Hoevelaken die 'Angel of the night' schreef.

Verbijsterd

Volgens Gordon heeft Gerard Joling Van de Hoevelaken benaderd en gevraagd om een Nederlandse versie, maar Joling beweert juist dat hij is benaderd door de producer. Gordon liet vrijdag in RTL Boulevard weten 'verbijsterd' te zijn.

"Gerard had niet aan het nummer moeten komen, zeker niet als ex-Topper. Of hij had op zijn minst moeten bellen", raasde de blonde krullenbol.

Volgens Gordon wilden de Toppers 'Angel of the night' uitbrengen, maar werd dat plan op de lange baan geschoven na het overlijden van René Frogers vader. "Nu kunnen we het vergeten, het heeft geen zin meer."

Joling

Joling laat in een reactie op zijn website weten de ophef rondom 'Engel van mijn hart' onnodig te vinden. "Liedjes zijn er om gezongen te worden, en wie ze zingt dat heeft in dit geval de componist en producer Edwin van de Hoevelaken besloten."

De ex-Topper kan het niet laten een sneer te maken. "Dat die keuze op mij gevallen is, als jullie het liedje horen, begrijpen jullie dat vast en zeker."

Aangeslagen

Gordon vertelde vrijdag dat hij Jeroen van der Boom 'hevig aangeslagen, diep teleurgesteld, half huilend en zeer boos' aan de telefoon heeft gehad.

Van der Boom overweegt zijn hele productieteam, na twee succesvolle albums, de laan uit te sturen, aldus Goor.

De manager van Van der Boom wil zaterdag geen commentaar geven, maar wil wel vertellen dat het productieteam niet ontslagen wordt. Over een kwade of teleurgestelde Van der Boom wil de manager niet praten.

Demo's

Joling zegt zelf ook contact te hebben gehad met zijn vervanger bij de Toppers. "Volgens Edwin vond Jeroen het heel erg leuk dat ik met zijn producer een paar demo's ging opnemen en ik heb dat ook zelf van Jeroen bevestigd gekregen. Dat het dit liedje betrof, ging hem wel aan zijn hart."

De 'Ticket to the tropics'-zanger stelt zelfs dat Van der Boom helemaal geen contact heeft gehad met Gordon. "Laat staan dat hij Gordon er huilend over opgebeld zou hebben."

Of er contact is geweest tussen de Toppers onderling, wil de manager van Van der Boom niet zeggen. Gordon wist het verhaal goed samen te vatten: "De volgende rel in showbizzland is geboren."