AMSTERDAM - De drie kinderen van Michael Jackson weten ruim drie weken na de dood van hun vader nog steeds niet bij wie ze verder zullen opgroeien.

De voogdijzaak is vrijdag voor de derde keer uitgesteld, de volgende zitting moet plaatsvinden op 3 augustus. Tot die tijd houdt Jacksons moeder Katherine de voorlopige voogdij.

Waarom de zaak dit keer is uitgesteld, is onduidelijk. Vorige keer werd de zaak aangehouden omdat de rechter Katherine en Michaels ex Debbie Rowe de kans wilde geven de voogdijzaak buiten de rechtbank om op te lossen.

De status van hun gesprekken is niet bekend. Wel is duidelijk dat Rowe, met wie Jackson twee kinderen kreeg, nog geen voogdijpapieren heeft ingediend bij de rechtbank.

Huwelijk

Prince Michael (12) en Paris (11) kwamen voort uit het huwelijk tussen Jackson en Rowe. Daarom zou de voormalig verpleegster aanspraak kunnen maken op de voogdij.

Wat er met de jongste Jackson-telg gaat gebeuren, is nog helemaal onduidelijk. Prince Michael II (7) werd door een onbekende draagmoeder op de wereld gezet.

Oma

Entertainmentwebsite TMZ meldt dat Katherine en Rowe het bijna eens zijn over een voogdijregeling. Volgens ingewijden blijven de drie kinderen bij hun oma, Rowe zou zich alleen zorgen maken om hun welzijn.

Als Prince Michael, Paris en Prince Michael II bij hun oma blijven, betekent dat ook dat hun opa Joe Jackson regelmatig over de vloer komt.

Michael en aan aantal van zijn broers en zussen beschuldigden hun vader al lange tijd van agressie. In 2003 gaf Joe toe dat hij zijn kinderen soms hardhandig aanpakte.

Joe

Een bron dicht bij de familie Jackson zegt tegen het Amerikaanse tijdschrift People dat Joe bereid is op afstand te blijven van de kinderen. Hoewel Katherine en Joe al bijna zestig jaar getrouwd zijn, leeft het stel meestal gescheiden.

Joe heeft een woning in Las Vegas, Katherine verblijft meestal in Los Angeles. Volgens de bron is Joe bereid te laten vastleggen dat hij niets te maken heeft met de opvoeding van de kinderen, zolang Katherine maar de voogdij krijgt.

Nalatenschap

Ook de rechtszaak over het beheer van Michael Jacksons nalatenschap loopt nog. Tijdens de vorige zitting zijn de advocaat John Branca en muziekmagnaat John McClain benoemd tot tijdelijke beheerders van Jacksons bezit.

In een testament uit 2002 noemde Jackson de twee als executeurs. Voordat het testament boven water kwam, benoemde een rechter Katherine tot tijdelijk beheerder.

Vrijdag werd duidelijk dat zij het besluit om Branca en McClain te benoemen mogelijk gaat aanvechten.

Addertje onder het gras is de 'niet aanvechtbaar'-clausule die Jackson opnam in zijn testament. Daarin staat dat iedereen die de laatste wil aan wil vechten wordt onterfd. Ook de zaak over de nalatenschap wordt op 3 augustus voortgezet.