HILVERSUM - De 19-jarige Geraldine uit Volendam is vrijdagavond door een vakjury en tv-kijkers uitgeroepen tot winnares van het BNN-programma Sterretje Gezocht.

Ze wint daarmee een baan bij de jongerenomroep. In een liveshow vanuit Openluchttheater Caprera in Bloemendaal namen de laatste twee deelneemsters het tegen elkaar op om de gunst van jury en publiek. Uiteindelijk kreeg Geraldine de meeste stemmen.

Geraldine wint een rol in de BNN-soap ONM en wordt een van de presentatoren van het programma Try before you die.

Zaterdag heeft zij direct haar eerste BNN-klus, ze moet op stap voor Spuiten & Slikken Zomertour, dat ze samen met presentatrice Zarayda presenteert.

Zoektocht

Ruim achtduizend meiden meldden zich aan voor de zoektocht naar een nieuwe BNN-presentatrice.

In het programma Sterretje Gezocht vielen elke week kandidaten af na het uitvoeren van opdrachten.

Finale

In de finale moesten de overgebleven twee deelneemsters, Fleur en Geraldine, onder meer bewijzen dat ze onvoorbereid een liveshow kunnen presenteren en acteren in een klassieke filmscène.

Fans konden vrijdag via de site van BNN en per telefoon en sms stemmen op hun favoriet. De mening van de jury (Jeroen van Baaren, Job Castelijn en Bridget Maasland) bepaalde voor 50 procent de uitslag.

Welkom

Dennis Storm, samen met Valerio Zeno presentator van het programma over Geraldine: ''De onschuld zelve, zo groen als gras, prachtig om te zien en nu krijgt ze de kans om helemaal voor een carrière als presentatrice aan de slag te gaan. Namens BNN; Welkom.''

Geraldine nieuwste BNN-ster